Ify Ibekwe, «El retorn de la Supergirl»

Ify Ibekwe va néixer a Carson, un poblet de California de poc més de 90.000 habitants ara fa 27 anys. Filla de pares nigerians té doble nacionalitat: la nigeriana i l’americana. A casa dels Ibekwe tots quatre fills (Ekene, Onye, Chinyere i Ify) juguen o han jugat a bàsquet. Per nosaltres la més coneguda és la Ify, però el seu germà Ekene va jugar fa 4 anys al Lagun Aro de l’ACB i actualment juga a la Bundeslliga alemanya, la Chinyere va estar jugant a Bèlgica i l’Onye a Chile.

aplauso

La Ify va començar la seva carrera a l’Universitat d’Arizona per passar a les Seattle Storms de la WNBA on va jugar un curt periode de temps abans de fer les maletes per venir a Europa. Aquí ha jugat a Bélgica i  França abans d’arrivar a la lliga espanyola. Abans d’arrivar a Girona en la seva primera etapa, va passar per Burgos i després al Ibaizabal que actualment juga a LF2. Després es va incorporar a l’Uni on va guanyar la Lliga i va ser la MVP de la temporada. Després va emigrar cap a Austràlia per jugar al South East Queensland Stars, però a final de la temporada va retornar cap a Girona a priori per afrontar el playoff final malgrat que una lesió li va impedir jugar la final que finalment es va perdre.

Afortunadament per l’afició aquest any va decidir quedar-se i en podem gaudir. Veient les voltes que ha donat pel món, està clar que la renovació de la Ify diu molt de la seva implicació en el projecte i de la bona gestió de l’entitat perquè és evident que fer maletes no li fa mandra.

Reconec que les primeres impressions enganyen i molt, la primera vegada que la vaig veure amb la seva figura tant estilitzada i prima vaig pensar «ai déu meu que com es posi allà sota li faran mal», però res de res que s’apartin les altres perquè és un portent físic i els rebots no tenen secrets per ella.

ifi

L’avantatge del seu físic és que al ser tan alta i lleugera amb un parell de passes es planta a l’àrea rival, això sí, sense fer fressa. Té una forma de córrer que em fa pensar en com si trepitgés núvols o volés, tots els seus moviments no són gens forçats ni barroers és com si vulgués anar d’incògnit.

Quan la veia jugar amb la Gidden em donava la sensació que eren com la nit i el dia: la Gidden tot espectacle fent-se veure i cridant, però la Ify semblava que preferia estar a un segon pla i passar desapercebuda, però és com una formiga no para de treballar i tot se li dóna bé. Els seus números l’avalen i cada cap de setmana els repeteix o millora, ahir: 26 punts, 15 rebots, 2 taps, 3 triples … si sembla la santíssima trinitat que està a tot arreu,

tiro

Probablement disposar d’una plantilla on pot haver rotació i el pes no ha de recaure sobre una única jugadora permetrà veure la millor versió de les jugadores que no jugaran amb tanta pressió. Mostra d’aquesta nova situació ha estat que la Ify aquesta any s’ha pogut recuperar de la lesió  sense la pressió d’haver de tornar perquè l’equip es resentia de la seva baixa i ho ha fet quan ha estat bé … i com ha tornat !!!

Així doncs, per donar la sensació que no hi és, però sempre apareix quan menys te l’esperes, ser omnipresent a tot arreu, «volar» com els superherois malgrat no tenir capa, fer gairebé de tot i a sobre bé s’ha guanyat per mèrits propis ser la propera protagonista de «Supergirl».

super