Leo Rodríguez, «Magic Leo»

La Leo Rodriguez va néixer fa 25 anys a les illes afortunades, o sigui les Canàries, i avui som nosaltres els afortunats per poder gaudir aquest any del seu joc a Fontajau.

És un dels talents que ha sortit de la cantera de l’actual Spar Gran Canaria, on recentment li varen fer un homenatge per la medalla olímpica guanyada a Rio. De les Canàries va marxar als Estats Units per jugar a la Universitat Florida State Seminoles on va combinar el bàsquet i els estudis. Acabada la carrera es va incorporar al Perfumerías Avenida on s’hi va estar els darrers tres anys, per incorporar-se aquesta temporada a l’Uni Girona.

leo-rodriguez

El fitxatge aquest estiu va sorprendre gratament perquè normalment les jugadores marxen de Girona cap a Salamanca, però aquesta vegada el bitllet tenia origen i destí intercambiat, l’Uni havia pogut tancar una gran operació amb una jugadora consolidada acostumada a guanyar.

A Salamanca ha conquerit una Lliga, dues Copes de la Reina i dues Supercopes d’Espanya, però la satisfacció dels títols que probablement guanyarà a Girona sent una peça fonamental per assolir-los segur que és el repte que la va portar a acceptar la  proposta de l’Uni després de rebre ofertes de Rússia i Turquia que no la varen acabar de convèncer.

Amb la selecció a banda de la medalla de plata dels Jocs Olímpics d’aquest estiu i de la medalla de plata al mundial del 2014, ha guanyat tot el que ens puguem imaginar en categories inferiors.

florida

La Leo va venir destacant pel seu bon tir exterior i les entrades a cistella, però personalment m’ha sorprès la visió de joc que té donant assistencies al més pur estil Magic Johnson, agafant un munt de rebots i fent en ocasions una feina a l’ombra que l’Èric Surís valora enormement perquè des del primer dia surt formant part de l’equip titular.

Malgrat que cada setmana ha anat a més i donant mostres de la seva qualitat amb assistències espectaculars i una tècnica de tir envejable fins avui sempre li havia fet ombra el trident (Peters, Ibekwe, Spanou) que són uns monstres, però avui la Leo en el partit més complicat que ha jugat fins ara l’Uni ha fet un partidàs.

leo2

Ha estat escollida MVP de la jornada amb 17 punts, 4 triples, 7 rebots i 3 assistencies, però el més important pels interessos de l’Uni és que ha aportat els punts del trident que avui no tenia el dia i s’ha aconseguit una important victoria contra un equip candidat al títol.

Se la coneix amb el sobrenom de «Magic» Leo i després de veure les seves espectaculars assistències, les entrades a cistella, la lluita agafant rebots i el seu excel.lent tir donem fe que el varen clavar.

Per la feina a l’ombra que sempre fa perquè llueixin les companyes es mereixia tenir un dia com avui en el que fos la protagonista i aixequés a l’afició del seient, segur que serà el primer de molts perquè lo bo tot just comença.

Benvinguda Pío Pío !!!