LF Jornada 8: UNI 59 – GERNIKA BIZKAIA 55

Avui s’ha patit, però la victòria s’ha quedat a Fontajau i la nostra veu també. Avui he viscut en carn pròpia allò que sento per la radio i la premsa quan diuen que el públic demana l’hora, avui miràvem de reüll el marcador per veure si s’acabava el partit perquè pintaven bastos si hagués durat més. Al pas que anàvem hauria acabat jugant el que toca el bombo perquè a la banqueta s’hagués assegut tot l’equip amb cinc faltes.

Partit molt ajustat amb quarts força diferents pel que fa a les tendències, però en cap d’ells s’ha aconseguit desengaxar-se del rival. Acabàvem el primer quart perdent amb un parcial de 10 a 20, al segon recuperàvem 18-9, al tercer semblava que agafàvem la directa 22-12, però al quart ens retallaven 9-14 i posaven la por al cos.

El Gernika ha demostrat perquè té una de les millors defenses de la lliga amb una defensa presionant. Han aconseguint acabar amb la paciencia de les gironines que no sabien què fer per trobar un forat i quan el trobaven erraven el tir o perdien pilotes una darrera l’altra per les presses per intentar agafar al contrapeu a l’equip basc i evitar la seva defensa.

La Ify a la primera part no les veia, la Peters s’ha carregat de seguida amb dues faltes i això l’ha intimidat, la Spanou ho intentava sense massa èxit … avui el trident no carburava, Això sí malgrat que les coses no sortien de cap de les maneres tot l’equip s’esforçava i no baixava els braços.

oma

Quan més ho necessitàvem ha aparegut l’Helena Oma i ha estat un revulsiu amb algunes jugades que ens ha fet despertar a tots i s’ha començat la remuntada, però qui ha rematat la feina amb un partidàs ha estat la Leo Rodriguez.

La Leo avui ha estat merescudament la MVP de l’equip amb 17 punts, 4 triples, 7 rebots i 3 assistències. La canaria comença a trobar-se còmode a Fontajau, està agafant confiança i avui s’ha sortit coincidint amb el dia negre del PIS (Peters-Ibekwe-Spanou) que avui feia aigua.

leo

De tota manera malgrat els punts de la Leo i alguna acció esporàdica de la Ify i la Spanou, només aconseguíem mantenir igualat el marcador i hem estat patint perquè les basques s’anaven acostant, encara que al final tampoc estaven massa fines i hem estat de sort.

L’arbitratge permetia el contacte per part del Gernika, però a les girunines els hi pitaven tot i s’anaven carregant perillosament de faltes. A la graderia ja començaven a escalfar les noies del CREFF Girona per si feia falta sortir a la pista perquè al pas que anàvem teníem mig equip amb quatre faltes (Peters, Alminaite, Ibekwe) i quedava un segle.

Finalment s’ha aconseguit la victoria només per quatre punts amb dos últims tirs lliures de la Ify a falta de pocs segons. El partit es preveia complicat i ha estat a l’alçada de les expectatives generades. A banda dels dos punts, l’important és que hem pogut comprovar que malgrat les coses no surtin l’equip no ha perdut la fe i té recursos sota les pedres amb una plantilla amb tanta qualitat.

La dura setmana s’acaba amb un ple de victòries i l’Uni se’n va a dormir continuant sent líders a la Lliga i a l’Eurocup. A continuar treballant així que la feina ben feta té futur.