Sofia Silva, «Gladiator»

La Sofia Silva va néixer a Portugal fa 25 anys i medeix 1,90. Al seu país va jugar professionalment al Coimbra i a l’Alges Dafundo. Després va anar a jugar un any a la Universitat de Tallahassee per jugar la lliga universitaria americana (NCAA), per l’any següent fer les maletes i venir a jugar a la LF,  on aquest és el seu quart any. A la LF primer va jugar un any al Cadí la Seu i després dos al Zamarat (actual Quesos el Pastor). L’any passat es va lesionar al genoll jugant amb la seva selecció i no va poder jugar els darrers 7 partits de lliga, però després de l’estiu recuperada totalment va fitxar per l’Uni.

sofia-da-silvaFoto: CD Zamarat

No l’havia vist mai jugar fins aquest any, però malgrat no jugar massa, la Silva m’agrada. M’encanta l’energia i la convicció amb la que va al rebot, res de mitjes tintes, a per totes: apretant les dents i posant cara de pocs amics. Quan s’acaba la jugada, deixa la zona per encarar la pista contraria, fent un salt, posant els braços en tensió i apretant amb força els punys mentre va cridant … vaja semblant a la Gidden però amb estil propi.

Del Zamarat va arrivar amb una mitja de 12 punts, 8 rebots i 30 minuts de jugats per partit. Allà era una jugadora fonamental, però el seu rol a Girona ha canviat completament. A l’Uni la competencia és molt alta per tenir els mateixos minuts de joc que al Zamarat, però quan entra per substituir a la Kristina Alminaite o a alguna jugadora del trident és un bon comodí , si ve és cert que evidentment no té la seva capacitat anotadora, però lluita com la que més i no desentona per donar recanvi al PIS.sofia-silva

Foto: Diari de Zamora

Em va agradar especialment en els partits contra l’Araski i el Zamarat en el que va igualar les seves mitjanes de l’any passat. En el partit contra l’Araski li va tocar defensar precisament a la Gidden, aquell dia va ser com una lluita entre dos mihures, però la Silva va guanyar-li la partida clarament. En el partit contra el Zamarat, el seu ex-equip, també va fer un excel.lent partit, molt complert tant en atac com en defensa.

Foto: L’esportiu

Si ha estat capaç de fer grans actuacions és evident que potencial té, només falta que sigui regular i jugui així tots els partits. Això tot just acaba de començar, hi ha molts minuts per jugar i segur que anirà guanyant confiança i pes en l’equip.

Per la seva lluita constant sota la cistella, el seu crit de guerra i la cara de pocs amics que posa quan surt a la pista que sembla que vagi a la guerra li poso el sobrenom de «Gladiator».