EUROCUP: Les Açores conquerides

L’Uni va guanyar ahir a l’União Sportiva a les Açores per 54 a 81. El partit de l’Uni no ens enganyem, no passarà a la història per ser un gran partit, però tampoc n’era l’objectiu. L’important era aconseguir la victòria i portar cap a casa els dos punts.

L’União com ja s’esperava l’equip tècnic gironí va jugar a un ritme molt lent, tampoc és podia permetre grans alegries amb una plantilla tan curta perquè haurien durat 10 minuts. Molt tancades a la seva zona quan els hi tocava defensar i jugant en zona eper tal de forçar el tir exterior de les catalanes. Si les gironines entraven sota cistella, les portugueses les voltaven de tal forma que sembla una melé de rugbi o un eixam d’abelles picant a algú. Per evitar aquest assetjament, les noies de l’Uni varen optar tirar pel dret i per voler anar ràpid, massa i tot, perquè això va provocar moltes pèrdues de pilota no forçades i tirs precipitats, però afortunadament l’União no era el Gernika o l’Avenida i no varen saber aprofitar-ho.

roso1Foto: Fiba.com

La segona part no va ser per tirat coets, però l’equip es va trobar més còmode i les portugueses amb una banqueta molt curta varen haver de baixar el ritme. El final del partit tal com havia estat l’inici podríem dir que va ser un «correcalles» per oblidar, però els deures ja s’havien fet i poc importava amb la diferencia que hi havia al marcador.

Toca treballar per saber reaccionar davant una possible zona de l’equip contrari per afrontar-la amb calma i tranquilitat. És evident que malgrat ja se l’esperaven perquè a partits anteriors les portugueses ja l’havien utilitzat, a les gironines se’ls hi va travessar i varen tirar per la via ràpida fent un mala selecció de tir i en ocasions perdent els papers, davant un equip amb entitat les hauríem passat magres, però vàrem poder recuperar el nord a temps.

El partit de tota manera va deixar algunes coses positives: un molt bon partit de la Rosó que va fer la seva màxima anotació des de que està a l’Uni amb 16 punts i jugant pràcticament tot el partit, l’Ainhoa que va disposar de minuts per desfogar-se dels darrers partits i va deixar mostres de la seva qualitat, la bona mà de la Jordana amb 4 triples, que les jugadores que portaven més minuts a les cames ahir varen jugar poc més de 20 minuts i el més important .. que l’equip dels somriures continua intacte i invicte.

ain1Foto: Ainhoa López

L’Eurocup s’atura fins l’1 de desembre, on l’Uni rebrà a Fontajau en el partit de tornada a les alemanyes del Keltern. El Keltern arrivarà sorprenentment com a segon de grup a l’haver guanyat ahir a les Castors a casa de les belgues per un ajustat 62 a 68. Si el dia de l’Uni, l’entrenador belga va marxar ben empipat donant un cop de puny a la taula, ahir no em vull imaginar com devia quedar-li la mà després que les alemanyes se li emportessin els dos punts davant de la seva afició.

Sense temps per descansar avui han arrivat de Portugal, demà a preparar el partit contra Campus Promete, dissabte carretera i manta cap a Logronyo i diumenge a donar-nos una altra alegria que aquesta costarà més que la d’ahir.