Helena Oma, «la Campanilla»

L’Helena Oma va néixer a Terrassa fa 20 anys. A Terrassa va jugar des de mini al Club Joventut Esportiva Terrassa fins a la categoria de cadet. Llavors  va anar a jugar al  Bàsquet Almeda on ha estat durant tres anys fins a incorporar-se aquest estiu a l’Uni. A la darrera temporada va fer una mitjana de 13 punts, 9 rebots, 4 recuperacions i 2 assistències per partit tota una declaració d’intencions.

El seu físic li permet jugar a diverses posicions i és molt polivalent, tant pot pujar la pilota, com jugar d’escolta o d’aler.

oma3Foto: Xavier Marquès

L’Helena ha estat convocada en diverses ocasions per les categories inferiors de la selecció espanyola i aquest estiu va quedar campiona d’Europa U-20. Una temporada rodona que va acabar amb la trucada de l’Uni per incorporar-se al nou projecte.

Amb l’Ainhoa López són les jugadores més joves de l’equip i debuten aquesta any a LF. Per la seva edat són una aposta de futur, malgrat que veient-les jugar és evident que ja són tota una realitat.

oma4

Si mirem la trajectoria de les jugadores, probablement la que menys experiencia tingui sigui l’Helena a qui podríem considerar la «rookie» de l’equip, però sincerament després de veure-la en acció contra el potent Gernika liderant amb una molt bona actuació la reacció de l’equip quan estava totalment encallat, sembla que porti molts anys jugant a la LF.

L’Helena ha entrat en les rotacions en tots els partits excepte un i està jugant una mitjana de 10 minuts. Té un bon percentatge de tir, malgrat que no en fa massa ostentació i opta més per fer entrades fins a sota cistella o donar una assistencia a qualsevol companya. A nivell rebotejador també està aportant considerablement i està sent una bona ajuda per les pívots.

La veritat és que no l’havia vist jugar mai fins aquest any i està sent una grata sorpresa, m’està agradant molt. Aquestes joves tenen molt talent, una soltura que semblen veteranes i el més important una il.lusió enorme, moltes ganes de treballar i fer-ho bé … així que l’èxit està garantit.

oma1Foto: lok@sxelbaloncestofemenino

Diuen que la Campanilla és una fada que arregla olles i teteres, en el cas de l’Helena ja ha demostrat que és capaç d’arreglar embussos de l’equip com el dia del Gernika. A més, no us havíeu fixat que a banda de la «màgia» també comparteix recollit del cabell? Per tot plegat li poso el sobrenom de «Campanilla» i estic segura que a final de temporada  haurà donat la campanada perquè haurà estat una peça important de l’equip.

oma5

Foto: Disney