Amb Beti Orden i Pere Vila l’equip està en bones mans

A la banqueta de l’Uni, al costat dels «homes de blau» encapçalats per l’Èric Surís que s’encarreguen dels temes tècnics, hi tenim els responsables de l’apartat mèdic, la fisioterapeuta Beti Orden i el doctor Pere Vila. Són professionals que estan totalment en un segon pla a la banqueta de l’equip, però que són fonamentals per tal que l’equip tècnic pugui disposar de les jugadores en òptimes condicions físiques com ben merescudament reconeixen l’Èric Surís i els seus ajudants.

La fisio Beti Orden es va diplomar en fisioteràpia al 2005 i des de llavors ha anat ampliant el seu currículum professional en aquesta vessant tant a diversos centres mèdics com a clubs esportius. El seu vincle amb el món de l’esport es va iniciar amb l’Uni al 2007 on va estar-s’hi gairebé tres anys, per després anar al Palamós de la Tercera Divisió de futbol del 2011 al 2014. L’any passat es va reincoporar a l’Uni i aquesta és la segona temporada en aquesta segona etapa.

betty-e1446224875585Foto: Uni Girona

La seva feina amb les jugadores de l’Uni no va passar desapercebuda per la Federació Espanyola de Bàsquet que des de 2007 compta amb ella per cuidar de les categories inferiors de la selecció. La Beti té un ampli palmarès com a fisioterapeuta de les seleccions femenines u16 i u19 havent estat triple campiona d’Europa (2012, 2011, 2008), sotscampiona d’Europa (2007), sotscampiona del món (2009) i medalla de bronze (2014).

beti2Foto: FEB

Per la seva banda Pere Vila, s’ha incorporat aquesta temporada al staff de l’Uni. El doctor Vila és especialista en medicina esportiva i té una àmplia experiencia en l’ambit esportiu professional, havent estat metge del Girona FC durant cinc temporades a segona A i del Llagostera, també a segona. En aquest sentit és un salt qualitatiu respecte anys anteriors perquè per primera vegada en la història del club es disposa d’un especialista en aquesta branca mèdica.

doctor-vilaFoto: Diari de Girona

La participació de l’Uni simultàneament a la LF ia la competició europea fa que la feina del doctor Vila i sobretot de la Beti sigui tant important per intentar recuperar a les jugadores el més aviat possible, alleugerint-les de sobrecàrregues, cops, així com per tal d’intentar solucionar o minimitzar les molèsties perquè no acabin sent un problema.

Les noies de l’Uni estan en molt bones mans, mai millor dit, amb aquests dos grans professionals … i no només les de casa perquè encara recordo quan la Arrate Agirre de l’Araski va caure a la pista i tant el doctor Vila com la Beti varen sortir disparats per atendre-la com a bons professionals que són.

betiFoto: Xavier Marquès

La setmana passada a la Beti la vàrem veure amb crosses en el partit contra el Gernika, però sembla que no ha estat res d’importancia perquè ahir a Logronyo ja les havia aparcat. Ens n’alegrem de la ràpida recuperació de la Beti i li desitgem que juntament amb el doctor Vila puguin gaudir de tots els partits com la resta d’aficionats perquè serà senyal que les noies estan en perfectes condicions.

doctorFoto: Xavier Marquès

L’enhorabona per la part que els toca als professionals mèdics perquè estan fent una feina excel.lent recuperant i cuidant a les jugadores amb l’allau de partits que disputen en tant pocs dies.