David contra Goliat

Avui no va de l’Uni, però perfectament podria ser el protagonista d’aquesta lamentable història. Avui parlem del cas de la presa de pèl que està patint el Spar Gran Canària, un equip modest que aquest cap de setmana aconseguia la seva primera victòria, però que moralment en porta dues. Esperem que es faci justicia i algú faci marxa enrera adonant-se del seu error perquè a final de temporada aquest equip estarà patint per salvar-se del descens i seria de jutjat de guardia que baixin per culpa d’aquesta injusticia que clama al cel.

robo

Si algú no sap de què parlo, el poso en antecedents abans de veure les imatges que parlen per si soles. A la sisena jornada de Lliga el Gran Canària a falta de 3,5 segons perdia a la pista del Bembibre. Saquen les canàries de fons i la seva jugadora Stejskalova rep la pilota i fa un triple espectacular sobre la botzina del final del xoc (67-68) … direu i quin és el problema? Doncs que sospitosament, el rellotge de possessió de sobre de la cistella passa de 0,0 a 0,9. ¿La taula es va equivocar, el rellotge es va espatllar, les imatges enganyen i no va passar res, … ? Els àrbitres no s’adonen del què ha passat i pugen a un segon el temps de la possessió final. El Bembibre treu a pista d’atac, provoquen un falta amb tres tirs lliures, en claven dos i guanya el partit Bembibre per un punt.

Equivocar-se en aquell moment és humà perquè els àrbitres no es varen adonar, no dubtarem de l’honradesa de la gent de Bembibre, però si a posteriori veus les imatges, a mi i a qualsevol se li hauria de caure la cara de vergonya i donar-li la victòria al Gran Canària per fer justícia. Des del Comité de Competició com es pot dir que «no hay infracció» veient les següents imatges i arxivar els cas?

Això m’ha fet recordar la sensació d’impotencia l’any passat quan havent guanyat la Lliga l’Uni, algu va decidir que jugués l’Uni la prèvia i el Salamanca accedís directament, però de què anaven?

En aquests cassos, personalment al mateix sac poso a la Federació i l’altre equip que és conscient que per una injustícia està sortint beneficiat, però calla, no es pronuncia i se n’aprofita, Tant que se’ns ompla a tots la boca dient que l’esport ensenya valors, potser que algú reflexioni i comenci donant exemple.