Avui juguem a Salamanca i Gernika

Avui es dóna la casualitat que dos equips bascos, Araski i IDK Guipúscoa, ens poden donar un cop de mà de cara a la classificació de la Copa de la Reina per garantir que l’Uni sigui cap de sèrie.

A1-56128332.jpg

Foto: Jesús Andrade (Diario Vasco)

L’Araski, equip vitorià que és un dels ‘rookies’ de la LF juntament amb el Al-Qazeres,  està quart a la classificació de la LF després de convertir la seva pista en una fortalessa … cap equip hi ha guanyat aquest any. Aquesta tarda juga a Salamanca contra l’Avenida. Aparentment la victòria hauria de ser per les espartanes d’Ortega, però l’equip de la Made Urieta no té res a perdre i una victòria li asseguraria plaça a la Copa de la Reina que a priori no era ni de bon tros una aspiració a l’inici de la temporada. L’Avenida arrivarà pletòric després de la victòria a Fontajau i de guanyar el seu partit de l’Eurolliga, però potser jugant contra un modest baixa la guardia i les noies de l’Araski ho aprofitaran de ben segur. Si hi ha un equip a qui li agradin els reptes i els supera un darrera l’altre és l’Araski,

araskiFoto: Xavier Marquès

Per altra banda, aquesta tarda hi ha també el duel basc entre el Gernika i IDK Guipúscoa. En aquest cas amb qui anirem serà amb el IDK d’Azu Muguruza. L’equip donostiarra havia de ser una de les grans revelacions de la LF perquè havia fet uns grans fixatges (Pao Ferrari, Gaby Ocete, Gisela Vega), però malhauradament les lesions no han permès veure el potencial d’aquesta equip. La setmana passada es va reincorporar la màxima anotadora de l’any passat Pao Ferrari que encara no havia pogut debutar al haver-se lesionat a la pretemporada. Va tornar de forma espectacular convertint 7 de 8 triples i aconseguint la victoria. Avui a Gernika, la victòria del IDK serà complicada perquè van amb l’equip just per fer rotacions, però segur que faran amb la màxima il.lusió per donar la sorpresa i exprimir al màxim les possibilitats d’accedir a plaça de Copa.

idkFoto: Noticias de Gipuzkoa

Per tant avui no juga l’Uni, però indirectament sí ho fa. Per tant avui toca mirar de reüll a Salamanca i a Gernika i animar a l’Araski i al IDK a guanyar els seus complicats enfrontaments.

Curiosament ambdós equips a més de ser bascos, són entrenats per dues dones que han guanyat el premi a la millor entrenadora nacional a les dues darreres convocatories respectivament.

SOM-HI ARASKI I IDK !!!