Bembibre, un equip amb aspiracions per no refiar-se

Diumenge visita Fontajau el Embutidos Pajariel Bembibre que després de 10 jornades és cinquè a la classificació amb 5 derrotes i 5 victòries i arriva amb aspiracions de classificar-se per la Copa de la Reina.

L’equip del Bierzo s’havia caracteritzat anys anteriors per una defensa molt agressiva, però aquest estiu varen optar per canviar d’entrenador i fer un canvi radical de jugadores apostant per un joc d’atac. Aquest any varen començar la temporada donant la sorpresa i guanyant contra tot pronòstic la Copa Castella i Lleó al temible Perfumerías Avenida.

cyl

L’equip de Bembibre va començar fort la temporada regular guanyant tres dels cinc primers partits, però no varen poder mantenir el ritme al tenir de baixa per lesió la seva millor jugadora Ariel Edwars. Tenen una plantilla molt curta i qualsevol baixa els hi fa molt mal.

bembibre

Ariel Edwards, és una aler-pivot molt atlètica i amb bon canell, és la màxima anotadora amb 134 punts i 47 rebots en només 8 partits. Aquesta jugadora ja havia estat a Bembibre fa dos anys, l’any passat va estar a Gernika i aquest any ha tornat.

arielFoto: Club Baloncesto Bembibre

Per l’altra americana, Brianna Banks aquest any és la seva estrena a la LF i estan molt contents amb la seva incorporació perquè està fent un molt bon tandem amb la Edwards amb 125 punts i 41 rebots.

Acompanyant a les dues americanes hi ha la pívot bosnia Dragana Svitlica, jugadora amb sis anys d’experiencia a LF que ve del Quesos el Pastor on va coincidir amb la Sofia Silva, aportant 87 punts i 41 rebots. La direcció del joc recau en la internacional serbia Aleksandra Stanacev que va jugar a Conquero i l’any passat al Cadí la Seu i té una bona visió de joc.

La canaria Esther Montenegro (Monty) i la valenciana Gisela Vega són els dos referents nacionals d’aquest equip que destaquen amb 100 punts cadascuna d’elles. S’ha de remarcar els 66 rebots de la capitana Monty que porta vuit anys a Bembibre, on va coincidir amb la Rosó Buch que hi va estar tres anys abans d’anar al Conquero l’any passat.

bembibre

L’aturada per seleccions els hi ha anat perfecte per recuperar forces al haver-hi tant poca rotació. La setmana passada varen arrassar contra el Campus Promete en el millor partit de la temporada per 93-68. Recordem que davant el Campus Promete, l’Uni va haver de posar-se les piles amb una treballada zona per acabar guanyant el partit. Les jugadores de Bembibre vindran amb ganes de donar la sorpresa per acostar-se més a la classificació de la Copa que recordem que aquest any la disputaran sis equips i per tant la tenen a tocar.

Per tant bon equip el que ens visita amb el handicap de no poder fer excesives rotacions, però per altra banda l’Uni va  tenir aquesta setmana partit de l’Eurocup, per tant en aquest sentit estarà compensat aquest aspecte.

Partit que no permetrà relaxar-se a cap dels dos equips perquè hi ha molt en joc: Bembibre si juga la classificació per la Copa i l’Uni ser cap de sèrie, per tant no val a badar.