Encarna Hernández, «La Niña del Gancho»

L’Encarna Hernández al gener de l’any vinent farà 100 anys, però encara té la vitalitat d’una adolescent. Diu que cada nit somia que encara juga a bàsquet com ja feia al 1931. Fins fa quatre dies les seves vivències estaven en els retalls de diaris, fotos i objectes que guarda des de fa anys a casa seva, però gràcies a l’esforç d’una productora catalana la seva història no quedarà en l’oblit. Amb els seus propis mitjans perquè si haguessin esperat subvencions encara estarien esperant, varen decidir fer un documental de la seva vida sota el pseudònim amb el que se la coneixia … «La niña del gancho».

la-nina-del-gancho_foto-00

Foto: La niña del gancho

ganxo

Foto: La niña del gancho

L’Encarna va començar a jugar a l’Atles de Barcelona quan tenia 13 anys, després va jugar al Laietà, Cottet, a la Secció Femenina de la Falange i finalment al Barça, on va jugar-hi deu anys abans de retirar-se al 1953. En aquella època diu que al bàsquet si jugava com al futbol com recorda en una entrevista que fa poc li varen fer al Mundo Deportivo. «Jo quan jugava no estava per res que no fos el partit. Tenia molta agilitat, era a tot arreu, era petita, però corria molt, improvitzava molt. Jugava de defensa, de davanter i de mig centre. Tenia energia, cor i tenia el ganxo, que cal fer amb elegància.»

barcaFoto: El Mundo Deportivo

L’Encarna se sent orgullosa de l’afecte que està rebent els darrers mesos, especialment per part de les actuals jugadores de la selecció espanyola, a les que considera com les seves filles, no així dels clubs que semblen que en ocasions reneguin de la seva secció femenina d’aquella època. «El Barça ni es recorda que hi vaig ser ni saben que van tenir basket femení. Un dia vaig anar al museu i no hi ha ni una Copa … ‘El museu el tinc jo a casa meva! «.

palauFoto: La opinión de Murcia

Aquí deixo una entrevista que li varen fer a la Raquel Barrera directora a la Laia Palau on comenten la seva experiencia arran de conèixer a la «La Niña del Gancho».

Al Juny d’aquesta any, l’Encarna va poder veure la seva vida inmortalitzada a la pel.lícula.

Per més informació podeu accedir a la web que han creat per fer-ne difusió:  http://www.laninadelgancho.com/ 

1 Trackback / Pingback

  1. L’ENTREVISTA: Biargé (La Copa) i Surís (Post partit) | LA GRADERIA DE L´UNI

Los comentarios están cerrados.