EUROCUP: Castors 56 – UNI 65

L’Uni ha guanyat per 9 punts de diferencia a la pista de les Castors davant un miler de seguidors locals, però li ha vingut del canto d’un duro perquè a falta de pocs minuts no estava gens clar i si haguessim hagut d’apostar ho hauríem fet més amb el cor que amb el cap.

Un partit amb una primera part amb un munt de triples i tirs sota cistella errats, així com un munt de pilotes perdudes per part de l’equip gironí que amb aquest panorama feia presagiar que pintaven bastos. El PIS (Peters-Ibekwe-Spanou) feia aigues, però sort hem tingut que la Leo Rodríguez ha tirat de casta a la primera part i s’ha carregat l’equip a l’esquena. Amb 11 punts ha estat el salvavides de l’UNI i ens ha mantingut en el partit en absencia de l’aportació de les nostres anotadores, aconseguint arrivar a la mitja part amb només 4 punts de desavantatge. Per les Castors, l’americana Cooper ens estava foradant la cistella i la Celeste Trahan Davis anava fent de les seves, malgrat que devia arrossegar algun problema físic perquè a la segona part gairebé no ha jugat.

castors

Al tercer quart la Ify Ibekwe ha recuperat una mico el to i ha aportat els 13 punts que ha fet en tot el partit, permetent aguantar el resultat. La Haley Peters avui tenia el dia negre i potser per això mateix li han pitat dues faltes intencionades per la pròpia impotencia que no surtissin les coses. La Spanou ho intentava, però tampoc sense excessiu èxit ha acabat el partit amb només 8 punts sent la tercera màxima anotadora, això ho diu tot.

L’Uni en aquest quart ha marxat de 8 punts i semblava que podia trencar el partit perquè val a dir que el partit de les Castors tampoc era per tirar coets, però ni així hem marxat i s’han tornat a posar a la par. Tenint el públic a favor, un final ajustat podia ser més favorable a les belgues.

Al darrer quart la Ify ha descansat fins que faltaven 3 minuts i novament qui ha salvat els mobles ha estat la Leo que finalment ha acabat amb uns destacables 24 punts inclossos 3 triples sent la màxima anotadora i també com a màxima rebotejadora amb 7 rebots. Als darrers minuts s’ha agafat una avantatge de 9 punts que ni els més optimistes s’haurien imaginat i les belgues no han forçat ni a pressionar excesivament. La seva classificació ara passar per guanyar de més de 8 punts al Keltern.

Personalment a inici de temporada no imaginava que la Leo acabaria sent tant determinant, la imaginava en un rol més secundari complementat al PIS, però és una realitat que la canaria s’està convertint per mèrits propis en la jugadora més regular de l’Uni en aquests darrers partits, amb una evolució ascendent digne de destacar. Ara mateix a falta que el PIS recuperi el to és clarament la jugadora més determinant: gran fixatge i enorme rendiment d’una jugadora molt treballadora.

         leoaida7