JORNADA 12: Cadí la Seu 68 – UNI 64

Avui Èric Surís cambiava el seu equip titular habitual posant d’entrada Peters i Silva, en lloc de l’habitual Spanou i Alminaite. Intentava tornar-li amb la mateixa moneda al Cadí la Seu una defensa agressiva des d’inici, però el resultat no ha estat el desitjat. Al primer quart el Cadí s’avançava per 18-13,  havent anotat només la Haley Peters 9 punts en tirs de camp i la Ify Ibekwe 4 punts en tirs lliure. Pel contrari l’equip de l’Urgell jugava en equip a un bon nivell i es posava pel davant del marcador sense que l’Uni es trobés còmode en cap moment.

L’Uni al segon quart ha estat alguns minuts sense anotar que no ha sabut aprofitar el Cadí que les hauria pogut rematar, però ha permès que Ibekwe es retrobés i juntament amb Peters han aconseguit arrivar a la mitja part amb un empat a 32 que donava moral de cara a la represa.

Començava la segona part del partit i l’Uni semblava que sortia enxufat i feia alguna jugada de pissarra de les que hem vist a Fontajau com la porta enrera de Ibekwe a pase de Jordana. Si a la primera part l’Uni perdia 12 pilotes, en aquesta segona part qui no estava fi era la Seu. L’Uni ha arrivat a marxar de 8 punts, però tampoc semblava que no s’ho acabés de creure, mentre el Cadí mai ha baixat els braços i confiava en les seves possibilitats.

Bàsquet. Final Lliga Catalana femenina 2016. Cadí La Seu - Spar Citylift Girona Brunckhorst Foto: RICARD ROVIRA / FCBQ

Foto: L’esportiu

El darrer quart s’iniciava amb avantatge de 5 punts per l’Uni, però amb un parell de triples d’Andrea Vilaró s’escurçava la diferencia. L’Uni ha tingut el partit a la seva mà, però al final errors no forçats de l’Uni li han donat l’opció al Cadí que no l’ha desaprofitat i ha agafat 4 punts a falta de pocs segons que han acabat confirmant la segona derrota de l’Uni en aquesta LF.

Ha estat un partit emocionant fins al final, malgrat que l’inici de l’Uni no feia ser massa optimista al respecte i s’ha anat sobreposant. Al final del partit Ify Ibekwe amb 20 punts i Haley Peters amb 16 punts han estat les més destacades per l’Uni, però avui les individualitats no han estat suficients per compensar les 26 pilotes perdudes en el partit davant d’un equip com el Cadí que sabia el que s’hi jugava i d’aquí la seva alegria al final del partit.

uni

Foto: Unigirona

El Cadí la Seu amb aquesta victòria reafirma les seves opcions d’assolir entrar a la Copa, però dependrà del resultat a la pista de Bembibre rival directe a la darrera jornada de la primera volta. Tant de bo l’equip de la Seu es classifiqui i tinguem dos representants catalans a la Copa, alhora es faria justicia perquè fa uns anys estaven classificats en quarta posició, però llavors la FEB li va concedir l’organització al Rivas i es varen quedar fora perquè l’amfitrió tenia la plaça garantida malgrat per classificació no la tenien guanyada … la Copa li deu una a la Seu.

L’Uni per la seva banda passarà a la segona posició pel darrera del Perfumerías Avenida que hores d’ara va guanyant el seu partit i dimecres rebrà a Fontajau l’equip del Uniao de les Açores per acabar l’Eurocup abans de les vacances nadalenques. Unes festes per estar en familia i recuperar l’alè i les forces per afrontar els reptes del 2017 que es preveuen d’allò més interessants.