Alminaite lesionada acaba l’any abans d’hora

Tenim a la nostra anxaneta, Kristina Alminaite, lesionada amb una fissura a un dit del peu. Aquesta setmana ja no va jugar contra les portugueses a l’Eurocup i aquesta tarda no podrà jugar tampoc contra l’IDK ja que en té per unes quatre o sis setmanes.

krisFoto: FIBA

Per la Kris s’ha acabat la competició abans d’hora i no la tornarem a veure a la pista fins al 2017. Per tant podem fer balanç de la seva aportació en aquesta primera volta de la LF i l’Eurocup i així comencem a repartir les notes abans de les vacances de Nadal.

Pel que fa a la seva aportació a la lliga regular de la LF:

 • Jugats 200 minuts en 12 partits, per tant uns 17 minuts per partit, essent la 7a jugadora més utilitzada per Èric Surís.
 • Valoració de 100, essent la 5a. jugadora amb valoració més alta de tot l’equip
 • Anotats 61 punts dels quals només 7 són de tirs lliures amb un percentatge d’encert del 50 % en tirs de 2 i 58 % en tirs lliures
 • Donades 10 assistències a  les seves companyes
 • Perdudes 16 pilotes i recuperades 6
 • Capturats 60 rebots sent la 4a. jugadora més destacada en aquest aspecte i 12 taps
 • Li han pitat 20 faltes en contra i n’ha rebut 19 per part de les adversaries

Pel que fa a la seva aportació a la lligueta de l’Eurocup:

 • Jugats 102 minuts en 5 partits, per tant uns 20 minuts per partit
 • Valoració de 67
 • Anotats 34 punts dels quals tots són tirs de 2 amb un percentatge d’encert del 61 % en tirs de 2
 • Donades 7 assistències a  les seves companyes
 • Perdudes 6 pilotes i recuperades 1
 • Capturats 35 rebots  i 7 taps
 • Li han pitat 9 faltes

La Kristina des de l’inici de la temporada ha anat millorant i se la veu plenament integrada dins el bon rotllo que transmet l’equip. Evidentment hi ha marge de millora i s’ha d’aconseguir perquè necessitem que es faci forta a la zona sobretot per afrontar els reptes del 2017 amb l’avantatge dels seus centímetres.

Alguns detalls que em sobten mirant aquesta estadística és que no pot ser que amb 205 cms i en 5 partits a la lliga europea no hagi provocat cap falta de tir lliure. Si els àrbitres no l’escolten ha d’aprendre a fer-se escoltar.

El trident (Spanou, Peters i Ibekwe) la supera en l’estadística de rebots que fins a cert punt és normal perquè totes elles poden jugar de 4, però és que Leo Rodríguez a la LF està només a 3 rebots de superar-la i li treu 25 centímetres !!!

Un aspecte que sorprèn és el nombre d’assistències que dóna a les seves companyes, malgrat que no s’ha trobat jugadora més alta que ella que li pugui tapar el tir i de fet no té mal % de tir … per tant hauria de perdre la por i que se la jugui ella.

Per tant la nota que li posaria seria que progresa favorablement, però com a aspectes a millorar de cara a l’any vinent deixar la timidesa, ser més agressiva i tenir més confiança … a de ser conscient que és la mestressa de la zona i ningú li ha de treure el rol, s’ho ha de creure. Recordem que això és avaluació continua per tant el tema pot millorr que és del que es tracta.

Si em toqués a l’amic invisible el meu regal seria aquest:

boxeo

Des d’aquí li desitgem unes molt bones vacances a la nostra estimada «anxaneta» Alminaite que es recuperi ben aviat de la lesió i la podem tornar a veure a la pista.