JORNADA 13: UNI 85 – IDK 67

L’Uni ha acabat la primera volta de la LF amb victoria davant l’IDK de Guipúscoa i certament després del que hem vist aquesta temporada es mereixia acabar amb un partit com el d’avui, fer-ho amb derrota o no jugant bé hauria estat molt injust.

L’equip gironí agafava un còmode avantatge a la primera part arrivant a marxar de 19 punts, malgrat que al descans la diferencia s’ha reduït a 13 punts. Al tercer quart, sense adonar-nos l’IDK ha començat a recuperar pilotes i han arrivat a posar-se a només 1 punt (55-54), però avui l’Uni no s’ha despistat i ha acabat bé la feina.

spanouFoto: Xavier Marquès

La pívot brasilenya Nadia Colhado ha estat un mal de cap constant per l’Uni que no trobava ningú que la pogués parar. Feia el que volia a la zona, rebent passades per alt de les seves companyes i agafant rebots ofensius a dojo tenint doble oportunitat per encistellar. Així a la primera part ha acabat amb 18 punts i el partit amb 33. Silva ho ha intentat, però de seguida s’ha carregat de faltes i al final Spanou l’ha acabat aturant una mica.

paoFoto: Xavier Marquès

Pao Ferrari  amb 15 punts no ha estat tant determinant com en d’altres ocasions, però ha donat algunes assistencies marca de la casa i no se li pot negar les ganes que hi posa. Mentre Gabi Ocete s’ha quedat amb 9 punts, però en algunes entrades ni el nostre «correcaminos» Buch la podia parar i ja sabem a la velocitat que va la Rosó.

nadiaFoto: Xavier Marquès

Avui hem tornat a veure la millor versió de la Rosó que ha posat un bon ritme al partit i s’ha trobat a gust fent entrades que ja trobàvem a faltar i molt bones assistencies. L’Helena Oma també ha tingut una molt bona aportació recuperant pilotes i fent bones cistelles.

A l’Uni sis jugadores han estat per sobre dels 10 punts, destacant la Haley Peters amb 17 i la Ify Ibekwe amb 18 punts. La Jordana, la Ify i la Leo han tingut el canell fi des de la linea de tres, amb 3 triples les dues primeres i 1 la jugadora canaria.

helenaFoto: Xavier Marquès

Spanou i Peters les més rebotejadores amb 10 i 8 rebots cadascuna, però aquí la Colhado ens ha passat la mà per la cara amb uns estratosfèrics 19 rebots ella sola. Sort que al final ha baixat el ritme perquè sino no ho expliquem.

Les basques anaven a per totes i han lluitat per la victòria durant bona part del partit, però no tenir banqueta per fer rotacions les ha penalitzat enormement en un partit on s’han pitat 42 faltes personals. La veterania de Ferrari i Ocete es deixava notar posant pressió als àrbitres, però la veritat és que malgrat que l’arbitratge no ha estat de nota s’han equivocat per totes dues bandes i per tant no han afectat al resultat final.

L’Uni tanca l’any segon a la classificació amb 11 victòries i 2 derrotes, darrera del Perfumerías Avenida esperant saber els propers dies si Girona serà la seu de la propera Copa de la Reina.