LA COPA: Dimissió a la FEB

Aquest matí llegia que Carlos Sainz, president de la Federació de Bàsquet de Castella i Lleó, va presentar dimarts la dimissió com a membre de l’executiva de la FEB al conèixer que la Copa venia cap a Girona i no anava a Salamanca.

Foto: Basquetcyl.com

El sr. Sainz pocs minuts després que s’anunciés la seu escollida va quedar-se a gust via twitter. En lloc de lamentar no haver estat escollida la seva opció de Salamanca i aprofitar per felicitar al guanyador com el seu càrrec requeriria, es va despatxar dient que «La FEB designa la sede de la Copa de la Reina al Uni Girona, equipo que no quiso jugar la Supercopa y le premian Ole Ole y Ole!!!». Que lluny quedava el seu tweet del dia anterior en el que deia «Ayer Asamblea General de la FEB y debut de nuestro presidente Jorge Garbajosa en el día de su cumpleaños. La primera de una legislatura exitosa.» … està clar que ni en somnis sospitava que sortiria Girona.

Tenia tant coll avall la designació que és evident que l’estava transmetent als mitjans de comunicació de la seva terra els dies anteriors. Encara recordo quan escoltant la Cope Salamanca setmanes abans deien que «según nos indican fuentes bien informadas no preocuparse que esto está hecho», la teniu disponible al blog. Senyors no es pot anar així de sobrat pel món. Encara no he gosat escoltar el programa d’aquests dies perquè em puc imaginar el to que gastaran i m’he de preparar.

Per cert que arran del tweet on s’esmentava l’absencia de l’Uni a la Supercopa, Josep Maria Santiago, directiu de l’Uni, molt educadament li va respondre inmediatament dient-li que si l’Uni no havia jugat era perquè l’Avenida no va voler canviar l’hora i el Gipuzkoa tenia el mateix dret que les girunines a jugar.

En fi, diuen que rectificar és de savis i hauria estat un detall que el motiu de la dimissió fos que s’hagués adonat que hauria d’haver acceptat «esportivament» les decisions dels organismes superiors i que s’havia equivocat provocant més a l’afició salmantina que encara no ha paït el disgust, però no … marxa dolgut i ofès pel que entén com un menyspreu per part de la FEB.

S’estan fent un tip de retreure que la FEB s’ha mogut per interessos econòmics, però des de quan la FEB és una ONG? Si a Salamanca volien la Copa i bufar l’espelma de l’aniversari haver-s’ho currat com ha fet l’Uni que segur que els hi hauria donat i deixin de plorar.

Si els directius l’han demanat quatre anys seguits i no els hi han concedit potser que no es mirin tant el melic i intentin esbrinar el motiu, però és més fàcil queixar-se i donar-li la culpa al del costat que l’únic que ha fet és fer millor els deures.