Mirant de reüll Turquia

A l’Uni els Reis no ens varen deixar cap pívot, però sembla ser que no va ser perquè ens portessim malament, sino perquè no trobaven el que els hi fes el pes. Això sembla, després que avui ens hem aixecat amb la noticia a la premsa que és possible que ens arrivi un regal des de Turquia coincidint amb les rebaixes de Gener que ens aniria de perles per millorar el nostre fons d’armari.

La candidata és Mima Coulibaly, ben coneguda de l’afició gironina, que un cop acabat el contracte que tenia el passat 5 de Gener amb el Samsun turc té intenció de marxar de Turquia davant la situació que es viu al país. De fet la setmana passada ja no va jugar amb el seu equip costant-li la derrota.

L’Uni després d’estudiar altres opcions com Cierra Bravard i Devereux Peeters que no s’han acabat concretant sembla que està ben atent a que la situació de la pívot de Mali es desencalli per entrar en acció i si la noticia ja s’ha filtrat a la premsa això a d’estar al caure.

Foto: FIBA

La Mima Coulibaly seria un excel.lent fitxatge per la plantilla per reforçar el rebot molt minvat amb la baixa d’Alminaite que encara en té per algunes setmanes. Es podrien afrontar amb certa garantia els partits contra jugadores com Erika de Souza, Nadia Colhado o Gisela Vega que ens poden deixar en evidencia a poc que s’esmerin una mica com va passar al darrer partit contra l’IDK.

A banda de la vessant rebotejadora sota el cèrcol, el físic atlètic de la jugadora de Mali permetria acoplar-se sense problemes al joc ofensiu de l’Uni i no desentonaria com hauria passat amb una pívot excesivament corpolunta com podria haver estat Gisela Vega o Vanessa Gidden que haurien anat a remolc en els contratacs i només li hauríem tret el suc en el joc estàtic. Per tant sembla que és un perfil que s’ajustaria força  a les necessitats de l’Uni.

A més, conèixer ja l’Uni i a algunes de les seves jugadores facilitaria enormement la seva adaptació i s’evitaria ja d’entrada una possible «fuga» per no adaptar-se. A aquestes alçades de la temporada s’ha d’assegurar que serà un fitxatge que encaixi perquè no hi haurà marge d’error. L’únic inconvenient d’aquesta operació és que només podria jugar la LF perquè a l’Eurocup continuaríem amb Haley Peters i Ify Ibekwe, però seria un mal menor.

Foto: FIBA

Esperarem que l’operació fructifiqui i veiem Coulibaly ben aviat retrobant-se amb Jordana, Ibekwe i Spanou perquè de confirmar-se seria un complement perfecte per la plantilla actual. De pas, nosaltres continuaríem creient en els Reis Mags i sobretot en Pere Puig que passarà a la història com ja deiem fa un temps com «El senyor que feia miracles» que convertia quatre duros en un equipàs ben competitiu.