Ser competent no depèn del pressupost

Fins aquest any quan pensava en qui dóna la imatge més «professional» al bàsquet femení espanyol pel que fa al marketing, sempre em venia al cap el Perfumerías Avenida amb les presentacions de les jugadores, les rodes de premsa de l’entrenador accesibles per tothom, la web actualitzada puntualment, … No són actes ni fets espectaculars, però almenys a mi em donen sensació de bona imatge. Donat el seu pressupost pensava que aquest era el motiu d’aquesta diferencia de nivell respecte als altres, però l’Araski m’ha tirat per terra la teoria perquè sobrats de pressupost no van quan han vingut a Girona i han hagut de fer el viatge del tirón per reduïr despesses.

L’Araski és un dels rookies de la categoria i en aquest sentit els hi passa la mà per la cara a tots els clubs de la LF. D’entrada les presentacions de les jugadores, han presentat a totes les incorporacions en roda de premsa des de l’inici de la Lliga extrangeres i nacionals, com varen fer ahir amb la Gisela Vega. A banda de presentar la jugadora i comentar la situació de l’equip, aprofiten per promocionar establiments locals … ni a Salamanca tenen tanta vista amb aquests detalls. Jo no he estat mai a Vitòria, però aquest any ja he estat virtualment a un centre comercial, a un museu i a una cafeteria on segur que aniria si hi vaig perquè ara ja sé que recolzen el bàsquet femení.

Les seves retransmissions en directe superen de llarg la de la resta d’equips. Realitzades per una jove empresa de Vitòria, Baicast, compten amb comentaristes de nivell què saben de què parlen com els periodistes Mikel Uriarte i Olga Jiménez, acompanyats per l’ex jugador Santi Abad i amb una qualitat d’imatge excel.lent. Ja les feien l’any passat a LF2 amb el mateix nivell i sense Canal FEB pel mig (que sovint aquesta plataforma fa més nosa que servei tot sigui dit). 

Sent els més ràpids per exemple organitzant el viatge per venir a Girona per la Copa o venent un ampli ventall de productes variats de merchandising per tal d’aprofitar la campanya nadalenca de Reis en que més d’una familia potser ha fet aquest regal. 

Ens podem queixar i amb raó que els mitjans de comunicació fan poc cas i donen poca difusió als equips femenins, però són els propis equips els primers que s’han de saber vendre a l’exterior i queda molt per fer.

En aquest sentit Araski és la mostra que per fer les coses bé i ser competent no depèn del pressupost que es tingui sino més aviat de la imaginació, de les ganes i la il.lusió amb que es fan les coses. Suposo que es nota, però els hi tinc molta enveja, … sana, però molta enveja. 🙂

ZORIONAK ARASKI PER LA FEINA DINS I FORA DE LA PISTA !!!