PER MOLTS ANYS ENCARNA: 100 anys i 1 dia

Ahir va ser l’aniversari d’Encarna Hernández, «la niña del gancho» , i va complir els 100 anys en plenes condicions.

Foto: FEB

Ja fa unes setmanes vaig escriure un post sobre la seva vida i el documental que li han fet del que me’n vaig assabentar per casualitat. L’Encarna viu a Barcelona, no pot fer grans desplaçaments, però Girona està a 1 hora de viatge escasa … 1/2 hora amb AVE si m’apureu.

Després de conèixer la seva història, al saber que Girona optava a ser la seu de la Copa i que el seu aniversari seria tot just 15 dies abans vaig pensar que si la ciutat era l’escollida, potser a algú de l’Uni o de la FEB se li encendria la bombeta com vaig posar a un altre post i li preparia algun homenatge a Girona coincidint amb la final. 

Dins el programa d’actes està previst un homenatge a les jugadores gironines que han jugat amb la selecció espanyola i em sembla una gran idea, però no es fa menció a l’Encarna. La veritat em sap greu perquè dubto que hi hagi millor manera de retre-li un homenatge a algú que estima tant el bàsquet femení com nosaltres, els que estarem presenciant la Copa perquè oportunitats com aquestes dubto que en tinguem més. 

Si tanco els ulls i m’imagino Fontajau ple, dempeus aplaudint a l’Encarna al mig de la pista i fent-li bufar cent espelmes, se’m posen els pèls de punta només pensar-hi. No sé si la dona podria amb l’emoció, però se li donaria l’alegria de la seva vida.

A alguna entrevista ha dit que li encantaria conèixer a la seva paisana murciana Laura Gil que també estarà per allà, doncs que aprofitin per fer-li un doble regal.

Aprofitant que es celebra la Mini Copa i hi hauran 150 nenes, no s’hauria pogut ‘ocupar’ una sala i emetre el documental que de ben segur la productora hauria estat encantada?

Tant de bo m’equivoqui, però dubto que s’hagi pensat en res d’això. L’Encarna només és «la niña del gancho», si fos Kareem Abdul-Jabbar pot ser sí que l’organització hi hauria caigut.

Hauria estat un bon homenatge a ella i a una generació que va posar els fonaments a la pràctica d’aquest esport que tant ens agrada a tots, però què hi farem tal dia farà un any.

PER MOLTS ANYS ENCARNA !!!