CONQUERIR EL FORTÍ DE L’ARASKI NO SERÀ FÀCIL

L’Uni arriva a Vitoria per enfrontar-se a l’Araski. L’equip gironí ho fa en plenes condicions físiques i pletòric després d’aconseguir la classificació per la següent ronda  a l’Eurocup. A més, amb la Mima Coulibaly plenament integrada havent pogut entrenar tota la setmana amb normalitat.

Per un equip com l’Araski que s’estrena a la categoria rebre per primera vegada a un equip com l’Avenida o l’Uni Girona a casa imagino que serà molt especial. Vitoria és una ciutat de bàsquet i un club com l’Araski ho demostra. Només perquè us en feu una idea l’equip infantil que vindrà a la Mini Copa l’han format fent una selecció dels 7 equips infantils que tenen al club, amb això queda dit tot.

És un equip que treballen i juguen com a tal, sense grans individualitats, però que malgrat les rotacions constants l’equip no té alts i baixos motivats pels canvis.  A la segona volta han canviat Gidden per Gisela Vega que està en plena adaptació, però els hi haurà de fer molta feina sota els taulers i des de fa algunes setmanes Arrate Agirre encara lesionada que era una peça important.

El partit d’anada jugat a Girona a mi de poc em serveix: Gidden havia arrivat el dia abans a Vitoria, Marta Tudanca tornava després d’estar algunes setmanes lesionada, Arrate Agirre es va lesionar durant el partit i no hi varen poder comptar i sobretot els 700 kms del desplaçament les va afectar perquè no varen poder aguantar, però avui serà diferent que juguen a casa.

L’equip vitorià ha perdut els dos darrers partits i això és noticia perquè estaven fent una temporada molt regular, però en qualsevol moment girarà una altre cop la truita perquè malgrat les coses no surtin són dels equips que mai baixen els braços.

L’Araski aquesta temporada només ha perdut un partit a la seva pista. Va ser el darrer partit que hi va jugar, a la pròrroga per dos punts i contra el Gernika a qui li tenia ganes perquè és l’etern rival. Per tant a banda de tornar a guanyar a casa, motivació extra fer-ho contra un dels de dalt.

La Made Urieta, la seva entrenadora deia aquests dies que a Girona per la Copa no vindran de vacances, aquesta és la mentalitat que transmet l’Araski un equip que no ho oblidem ha pujat aquest any. Per tant, avui les noies d’Èric Surís que es preparin per guanyar-s’ho perquè les vitorianes no regalaran res i defensaran el fortí de Mendi amb «sangre, sudor y lágrimas» com varen fer contra Gernika.