Eurocup: Uni 71 – Agü Spor 63

Mai sap greu fer 60 kms per anar a veure a l’Uni a Fontajau, però avui tenia moltes ganes per veure com afrontava el partit contra un equip d’alt nivell i ha valgut molt la pena. Davant les càmeres de TV3, l’Uni ha ensenyat les seves credencials per guanyar la Copa. Si algú tenia dubtes de si anar a Girona aquest cap de setmana, veient el partit d’avui haurà pres la decisió ràpid.

Les sensacions no han pogut ser més bones després de guanyar al Agü Spor per 71-63, però avui a banda del resultat, el que s’ha de destacar és l’actitud de les jugadores. No tinc ni idea si és guanyarà o no el títol de la Copa, però veient-les llançant-se a terra per recuperar la pilota com si fos una final, és un molt bon símptoma.

Avui m’han agradat totes, però a qui m’agradaria destacar és a la Kristina Alminaite perquè ha fet un molt bon partit davant una institució com Ann Wauters i en cap moment no s’ha arronsat, jugant-hi de tu a tu. La nostra anxaneta lituana ha fet 15 punts i ha agafat 11 rebots davant la pívot belga que no ha fet pas un mal partit. Sense cap mena de dubte el millor partit de tota la temporada. Tant de bo li doni confiança i s’adoni que per allà dalt tot depèn d’ella i que a poc que s’hi esmeri té les de guanyar.

Foto: Xavier Marquès

La tornada a Turquia té pinta que serà un infern veient l’actitud provocativa de l’entrenador turc. Avui s’ha emportat una tècnica per queixar-se i era una jugadora de la banqueta que intentava allunyar-lo dels àrbitresn sense massa èxit, malgrat que tenia quatre ajudants a la banqueta que observaven l’espectacle que donava el seu cap. Però això serà la setmana vinent, ara toca aparcar l’Eurocup i gaudir per fi de la Copa.

Les jugadores conscients de la importància del partit d’avui i del bon partit que han fet al final del partit ho celebraven com si haguessin guanyat una final. Esperem que sigui el preludi d’un cap de setmana històric.

Foto: Xavier Marquès